A fahordótól a palackozógépig...

A lovasi Vidáts Pincét 1997-ben kezdtük meg tervezni. Eleinte csak pici "családi-baráti" találkozóhelyre gondoltunk. Idővel egyre több és több igény merült fel, melyekre a választ jól, rosszul de próbáltuk megadni. Minden évben sikerült egy-egy kis szőlőterületet   vásárolnunk. Ahogy szokták mondani "ingünk-gatyánk" sem lett volna elég.... Még szerencse, hogy az MVH keretein belül „A mezőgazdasági termékek  értéknövelése”  címmel  támogatást kaptunk...

  • Jelenleg öt hektár területen termesztünk szőlőt,melyből 100-200 hektóliter bort készítünk. Olaszrizling, rajnai rizling, tramini, zenit, chardonnay és cabernet sauvignon szerepel az „itallapunkon”.
  • A pályázati támogatás a pince felszerelésére ill. korszerűsítésére irányult. Sikerült hűtő-fűtő berendezéssel felszerelni tartályainkat. Az európai normáknak, a mai kornak megfelelő tartályokat, fa hordókat és palackozógépet vásároltunk. Mindez nagyban megkönnyíti a munkálatokat, illetve a  bor minőségét állandóbbá tudjuk tenni.
  • Sikerült minden olyan eszközt beszereznünk, ami elengedhetetlen egy jól működő pincészethez.

A Vidáts Pince elsősorban palackozott borokkal kereskedik, de reméljük, hogy hamarosan több környékbeli kis- pincészet is kéri majd a segítségünket a jobb minőséget biztosító zártrendszerű bérpalackozás területén....