Kellemes illat, élénk, finom savak jellemzik a napsütötte hegyoldalon termő szőlőből készített Chardonnay-t.

Kevés, csak néhány száz palack készül belőle évente.

Sertésből és fehér húsokból készült ételekhez ajánlott fogyasztani, 10-12°C-on.

 

Termeli és palackozza:

Hevit Kft. 8228 Lovas, Öreghegy 327/2 hrsz.

Borlexikon:

A chardonnay világszerte ismert (ún. világfajta) szőlőfajta, a világ minden szőlő- és bortermelő országában ismerik és termesztik.

A szőlő cukortartalma még a gyengébb évjáratokban is eléri 17 mustfokot, jó évjáratokban meghaladja a 20 fokot is. Élénk, de finom savtartalma 8-10 g/l körüli.

Bora kemény karakterű, de finom savérzetű, fajtajelleges finom zamatú, telt, széles felhasználási skálájú, kemény karakterű, élénk, elegáns minőségi fehérbor Kitűnő pezsgőalap lehet, de kiváló minőségű bor, sőt különleges minőségű, akár természetes csemegebor is készíthető belőle. Üde, friss és érlelt formában egyaránt elegáns, kedvelt termék.


 

wikipedia